fbpx
С любов за българския фолклор, школа Балканци, balkanci.eu

С ЛЮБОВ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР

В „Балканци“, ние непрекъснато танцуваме. Повече от 9 години сме отдадени на овладяването, преподаването и разпространението на българския народен танц.

С финансовата помощ на НФ „Култура“ създадохме шест обучителни видеа от шест фолклорни области. Богатството, красотата и емоционалността на българските хора се крие не само в динамиката на музикалните и танцовите елементи, но и в характерните местни носии. Ето защо специално за нашия проект „С любов за Българския фолклор“ създадохме и костюми, които да отговарят на стилистиката на етнографската фолклорна област за всеки танц.
Надяваме се да достигнем до децата и младите хора, за да ги запознаем с красотата и магнетизма на българския фолклор, защото празник без хоро не може.

Надяваме се тези материали създадени с любов да ви бъдат полезни в опознаването на необятния български фолклор. Ще ви бъдем благодарни ако споделите с нас впечетленията си на Контакти.

Проект „С любов за Българския фолклор“, финансиран по Програма „Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство 2021“ на НФ „Култура“, Договор за финансово подпомагане № LI 159-97 / 2021 г.Национален фонд Култура,