fbpx

Колекция от обучителни видеа за 6 традиционни български фолклорни танца

С любов за българския фолклор, школа Балканци

Повече от 9 години, преподавателите в школа „Балканци“ обучават с любов и постоянство стотици българи в традиционни български и гръцки фолклорни танци. Освен преподаването в нашите зали в София, сме участвали в многобройни фолклорни фестивали в страната и чужбина, открити уроци, надигравания, събори и т.н. Няма човек, който да остане безразличен към българската народна музика и танц, а младите българи и чужденците са привлечени от магията на автентичния български фолклор.

С финансовата помощ на HФ „Култура“ реализирахме наш проект „С любов за българския фолклор“, с който искаме да бъдем полезни на всички българи в страната и чужбина при разучаването на 6 традиционни български фолклорни танца от 6 шест фолклорни области.

Етапите на създаване

  • Подборът на танците от различните етнографски области направихме трудно, защото българският фолклор е изключително богат и многообразен, но селектирахме шест за всяка фолклорна област.
  • Богатството, красотата и емоционалността на българските хора се крие не само в динамиката на музикалните и танцовите елементи, но и в характерните местни носии. Ето защо специално за нашия проект „С любов за Българския фолклор“ създадохме и костюми, които да отговарят на стилистиката на етнографската фолклорна област за всеки танц.
  • Следва период на заснемане и монтаж на видеата, с особено внимание към всяко движение на тялото.
  • Публикуване на видеата в нашия Youtube канал.

Звучи просто, но няколко месеца работихме с удоволствие, вълнение и любов при работата по нашата колекция обучителни видеа. Искрено се надяваме, че нашата продукция ще достигне до много българи и най-вече до децата и младите хора, за да ги запознаем с красотата и магнетизма на българския фолклор.

С любов за българския фолклор

В проектът ни „С любов за Българския фолклор“ са включени:

Видеата са обучителни и са достъпни за свободно ползване в YouTube канала на Школата https://www.youtube.com/user/ShkolaBalkanci

„С любов за българския фолклор“ е проект на школа „Балканци“, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.